A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE

Filename: core/FrontEndController.php

Line Number: 22

Backtrace:

File: /home/lafetesti/public_html/application/core/FrontEndController.php
Line: 22
Function: _error_handler

File: /home/lafetesti/public_html/application/core/FrontEndController.php
Line: 90
Function: _get_prefered_lang

File: /home/lafetesti/public_html/application/controllers/frontend/About.php
Line: 6
Function: __construct

File: /home/lafetesti/public_html/index.php
Line: 288
Function: require_once

Informații utile

Satul Fetești este o localitate care se află la intersecția a două rezervații, Rezervația Fetești și La Castel. O locație ideală pentru o odihnă activă de weekend, celebrele stânci ale nordului pordnind chiar di acest sat în toate direcțiile, spre vestitul canion Trinca sau stâncele de la Corjeuți, Gordinești, Burlănești, Buzdigeni sau Brânzeni.

Chiar și drumul spre Fetești poate fi transformat într-o adevărată excursie, fie că veniți pe linia Prutului (Rezevația Pădurea Domnească și zimbrăria, Rezervația Suta de Movile, Duruitoarea, Varatic, Zabriceni, Volodeni, Gordinești), fie că veniți pe autostrăzile centrale, vizitând Orheiul, Bălțiul și Edinețul, fie că veniți de la Soroca sau Naslavcea.

În rază de câteva zeci de kilometri se află zeci de superbe atracții turistice, inclusiv, Parcul și conacul din Țaul și Conacul familiei Ohanowicz din Mîndîc, Casele Memoriale "Grigore Vieru" și "Constantin Stamate" și multe multe altele.

Vom fi fericiți să fiți oaspeții noștri!

Satul Fetești

Denumirea veche a satului este „Hrițeni”. Toponimul „Fetești” apare spre sfârșitul sec. XVIII – începutul sec. XIX, provenind de la « târgul de fete », iarmarocul unde se întâlneau tinerii necăsătoriți și unde familiile plănuiau căsătoriile.

Cariera de Piatră din Fetești

Cariera de Piatră din Fetești a devenit o atracție turistică prin "stâncele" de calcar, sculptate de ploi. "Amfiteatrul" este o locație preferată de oamenii de artă pentru poze și spoturi video.

Unica fabrică de viori din Moldova

La fabrica de viori din Fetești, meșterii produc manual câte 30 de viori pe zi, care sunt duse la fabrica din Reghin, România, de unde sunt exportate apoi în întrega lume. 

Stânca Țiglău (Lui Bunic)

Stânca lui Bunic sau Țiglău se află chiar la marginea satului, la câteva zeci de metri de zona de campare. Cu o grotă și o cărărușă secretă care duce spre vârful stâncii, această locație este un loc perfect pentru a admira satul și stelele.

Rezervația Peisagistică Fetești

Cea mai mică rezervație naturală din Moldova și cea mai bogată arie protejată în plante medicinale. Presărată cu o mulțime de stânci și legende. Cu un pot al îndrăgostiților și multe alei naturale din copaci de zeci de ani.

"Aripa Dragostei"

Un foișor care "planează" deasupra Rezervației Fetești. O locație plină de romantism de unde poți admira toată frumusețea pădurilor și stâncelor din preajmă.

Biserica „Sfânta Treime”

O biserică de o frumusețe rară cu o priveliște peste stâncile din preajmă. Plină de istorie, covoare tradiționale și picturi de meșterii care au pictat Mănăstirea Căpriana.

FEEDBACK